4.5.10

İnsanLığın TuzLu Tarihi..


kendi bLogumda, yakLaşık oLarak şubattan beri "koLoni"yi okuduğum yazmakta, ancak ben onu bitirdm! hem de baya oLdu.. (: onun üzerine, aynı adamın bi kitabını daha, feLaket yavas okuyarak bıtırdm hatta.. xD son sayfaLarı 2-3 gunde bırer sayfa oLmak üzere okuduğumu hatrLamak/hatırLatmak istemıyorum fekat..xZ


Jean Christophe Grange sever'im arkadaş! adam harbi iyi yazıyo.. Siyah Kan, KoLoni, ve işte LeyLekLerin Uçuşu'nu okumuş buLunmaktaym, ve sevgiLi ortağm tarafından (Enes seni vurucak..xZxP) Şeytan Yemini benim mini mini kitapLığıma hediye ediLmiş buLunmakta..(A) iLk sayfayı okudum sayıLır.. (18Nisandan hemen sorna başLadm, evet..xZ) az kaLdı yaa, ihi..(A)

ama sınavLar..? (A) tamam, hiçbi sınava çaLışmadm, kabuL..ama dönem ödevLeri..? (A) yeha, bu konuda acındırabiLirim işte kendimize, di mi aşkm..? xD neyse, bugun matematk dönm ödevciğimi (çocuğum gbi oLmştu ya bi haftadr,kıyamadm da..xZ -evet, bi hafta önce başLadm, ve bi hafta önce dün son günüydü..xZ )


hıh, ben nereye geLcektm.. okuduğum kitap! xD şu sıraLar çok hiper süper fiber sonik bi kitapokumaktayım, TUZ!! xD tam adı "Tuz-İnsanLığın TuzLu Tarihi" bu kitabın.. yazarı da Mark KurLansky diye biri (bakmadanyazdm, evet!xD) adam öyLe cok seyı anLatmıs kı tarıhseL oLarak, kadir kıymet biLmediğimizi düşünmekte haksz diiLiz.. biraz fazLa ayrıntıya iniLdiği için tamamını öğrenmek zaten mumkn diğiL, fakat ben ufak ufak şeyLere şaşırmaktan, ve önüme geLene anLatmaktan deLi zevk aLdm.. kesnLkLe önermekteym.. (: meseLa biz, Taghanza oLabiLr, su an emın diiLm ama, Mısır'da böyLe bi şehrn oLduğunu, ve tapınakLarı dahiL tuzdan yapıLdığını biLiyo muydunz..? (: zamanında parıL parıLparLıyomş, o gunesın aLtında o tuzdan kent.. fakat avrupaLıLar tarafından kesfedıLdığınde nerdeyse terkedıLmısmıs, coL kumLarı heryerını kapLamıs.. fakat ısın ıLgınc tarafı, sanırım orası bı çaLışma kampıymış.... ordakı ınsanLar ıcın tuzdan baska bı yapı maLzemesi yokmş.. ve ınsanLar fakırLktensürünüyoLarmıs.... oysa aynı yıLLarda, afrıkada, aLtından yapıLms yığınLara, neredeyse aynı mıktarda tuz yığınıyLa değiş tokus tekLıf edıLırmıs.. garip, di mi.. (:


kesnLkLe, az da oLsa okunuLması gereken bi kitap bence.. zira sadece 100 yıL oncesindeki tuz savasLarını cabuk unutmusz sanırım.. (ya da hiç öğrenmemısız)


amma ve Lakin, bu kıtabı SevgiLi SevgiLimn dönem ödevi için anneme aratmıs oLduğum, ve annemın gecenn bı yarısı bana bunu doLmuşcuLarLa uLastırdığı ironik bi örnektir, söyLemiyorz.. xD Ümrancığım zor kadın vesseLam.. xDxDxD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder